Gezichtsbehandeling

Gezichtsbehandeling

Tijdens een gezichtsbehandeling wordt de huid van het decolleté, de hals en het gezicht gereinigd, gevoed en verzorgd. Een gezichtsbehandeling zorgt voor een gezicht met een mooie en frisse uitstraling. Maar een gezichtsbehandeling is niet alleen gericht op schoonheid, het zorgt er ook voor dat de gezichtshuid gezond blijft. Schoonheid en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarnaast biedt een gezichtsbehandeling ook ontspanning; een heerlijk momentje voor jezelf!

Hoe ziet een gezichtsbehandeling eruit?

Een standaard gezichtsbehandeling bestaat niet! Een gezichtsbehandeling wordt altijd op de huid van het individu afgestemd. Wel zijn er een aantal vaste onderdelen waaruit een gezichtsbehandeling bestaat. Zo begint een gezichtsbehandeling met een oppervlaktereiniging waarbij met een reinigingsproduct vuil, overtollig talg en make-up resten worden verwijderd. De huid wordt vervolgens onderworpen aan een grondige analyse. Aan de hand hiervan wordt het verdere behandelplan bepaald.

Diepe reiniging en verzorging

Nu volgt er een dieptereiniging waarbij met een peeling de dode huidcellen worden verwijderd. Vervolgens kunnen er behandelingen worden uitgevoerd als het verwijderen van mee-eters of gerstekorrels. Hiervoor moeten de poriën worden verwijd, bijvoorbeeld met behulp van stoombaden, gezichtsmaskers of -pakkingen. Door deze dieptereiniging kunnen actieve bestanddelen in de verzorgende producten optimaal in de huid dringen. Ook massages, het epileren van de wenkbrauwen of het gezicht kunnen onderdeel uitmaken van een gezichtsbehandeling. De huid wordt nabehandeld met een verzorgende crème.

Gezichtsbehandeling op maat

De producten en methodes die gebruikt worden in de genoemde onderdelen kunnen verschillen. Ze dienen perfect op de huid afgestemd te worden. Zo bestaan er speciale gezichtsbehandelingen voor de gevoelige of droge huid, waarbij hele zachte producten en behandelwijzen worden toegepast. Ook bestaan er gespecialiseerde behandelingen voor de huid met acne of couperose. Andere voorbeelden van gezichtsbehandelingen zijn anti-aging gezichtsbehandelingen die de huid verstevigen en rimpels helpen voorkomen en verminderen. Daarnaast worden er ook gezichtsbehandelingen aangeboden voor de gezichtshuid met overbeharing.

Vaak wordt wenkbrauwen epileren gecombineerd met een gezichtsbehandeling.

Schoonheidssalon zoeken