Wenkbrauwen epileren met touw

Wenkbrauwen epileren met touw

Wenkbrauwen epileren met een touwtje? Deze techniek dringt steeds verder door in de westerse wereld. In Arabische landen kennen alle dames deze techniek. Het epileren van de wenkbrauwen met touw wordt ook wel ‘threading’ genoemd. Er wordt een katoenen draadje gebruikt dat over het gezicht wordt gedraaid met als voordeel dat ook de kleinste donshaartjes worden verwijderd.

Alle voordelen van ‘threading’

Het epileren van de wenkbrauwen met een touwtje kent veel voordelen. Je hoeft niet bang te zijn dat door de donshaartjes die je weghaalt de haargroei wordt gestimuleerd of de structuur van het haar dikker wordt. Met threading zal je de wenkbrauwen gemakkelijker in de juiste vorm krijgen. Je kunt mooie strakke lijnen creëren. Daarnaast gaat het sneller, dan met een pincet. Je verwijdert in één beweging meerdere haartjes. Heb je de techniek goed in de vingers, dan kost het weinig tijd.

Wenkbrauwen epileren met touw pijnlijk?

Wenkbrauwen epileren geeft een onaangename prikkeling. Dat geldt ook voor het epileren van de wenkbrauwen met touw. Het is niet meer of minder pijnlijk dan het epileren met een pincet. Verder zal de pijn per persoon verschillen. Hoe vaker de wenkbrauwen via deze techniek geëpileerd worden hoe meer je aan het gevoel zult wennen en het minder pijnlijk zal zijn.

Hoe werkt het?

Voor deze techniek heb je een katoenen draadje nodig. Er bestaan verschillende technieken. Je kunt een draadje op ellebooglengte nemen en de uiteinden aan elkaar knopen en het draadje tussen je vingers draaien. Houd de uiteinden tussen de duim en wijsvinger van beide handen. Door je duim en wijsvinger van en naar elkaar toe te bewegen maakt het draadje een rolbeweging en worden de haartjes uit de haarzakjes getrokken. Er zijn ook technieken waarbij een draadje om de nek wordt geslagen of in de mond wordt vastgeklemd.

Schoonheidssalon zoeken